Базени и фитнес центри у Бањалуци врве од посјетилаца

Јасмина Перишић
Базени и фитнес центри у Бањалуци врве од посјетилаца

Бањалука - У великом броју фитнес центара готово да нема више мјеста, јер доласком топлијих дана становници масовно хрле да се ријеше вишка килограма накупљених током зиме и празника.

Повећана је посјета и на затвореним базенима у граду, а пливачима су у јануару и фебруару нуђени попусти и до 50 одсто. У ЈП "Аквана", у чијем саставу ради Градски олимпијски базен, кажу да су задовољни посјетом, али и заинтересованошћу посјетилаца за фитнес програме и коришћење теретане.

- Ово је период када се грађани активирају, како би у што бољој форми дочекали љето. Познато је да је за видљиве резултате потребно бар три мјесеца активног тренинга, тако да смо сада у великој гужви. Посјећују нас све групе људи, а интересантно је што су се жене средњих година у посљедње вријеме највише активирале - рекла је фитнес инструкторка Градског олимпијског базена Драгана Петровић.

Додаје да, поред теретане, нуде и аеробик за жене и сауну.

- У цијену од 45 КМ улази коришћење теретане, сваки дан од девет до 22 часа увече. Од девет до 16 часова цијена коришћења теретане је 35 КМ, док термин од девет до 12 часова кошта 30 КМ. У ову цијену улази и коришћење сауне. Аеробик имамо понедјељком, сриједом и петком, у трајању од по сат и по. Мјесечна цијена је 39 КМ. Полазнице у том термину могу бесплатно да користе сауну и теретану - казала је Петровићева.

Из Градског олимпијског базена су рекли да су им клијенти, углавном пливачи средњих година, који долазе ради рекреације.

- Имамо сталне рекреативце који долазе у седам часова прије посла, али генерално највише купача има у поподневном термину. Сат времена на базену кошта 3,50 КМ. Десет улазак у комплету на једној карти кошта 27 КМ, док се мјесечна карта за улазак на базен може купити за 65 КМ - рекли су на овом базену.

Већина теретана у граду биљежи повећану посјету, тако да у већини готово да и нема више мјеста.

- Задовољни смо посјећеношћу, а видјећемо какав ће одзив бити убудуће. Заинтересованост за теретану је велика током читаве године. Ово је период када се грађани активирају и до јуна када долази благо затишје, али посла не мањка - рекао је фитнес инструктор Слободан Давидовић.

Мјесечна цијена у било којем термину је у већини теретана 50 КМ, док за 35 КМ грађани могу тренирати свакодневно у термину од осам до 16 часова.

Сања Бабић каже да у теретану одлази годинама, два до три пута мјесечно и задовољна је услугом, али и цијеном.

- То је одличан начин да запослени људи одрже своје тијело у форми, а добро је и за здравље - каже Сања.

Индивидуални тренинг

И за индивидуалне тренинге, који у просјеку коштају од 150 до 200 КМ, влада велико интересовање. Фитнес инструктори кажу да је предрасуда да индивидуалне тренинге траже углавном гојазни људи. Најчешће су у питању рекреативци који не могу сами постићи жељене резултате, па затраже професионалну помоћ персоналног тренера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана