Батеријом освјетљавају пут до куће

Сања Амиџић
Батеријом освјетљавају пут до куће

Бањалука - Већи дио улица у Пријечанима, Дракулићу и вишим дијеловима Старчевице годинама чекају на јавну расвјету, а мјештани се жале да ноћу пут морају да освјетљавају батеријама или упаљачима.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић рекао је да од укупно 29 улица, колико их има у овом насељу, освијетљена је само улица Мирослава Антића и један дио Хиландарске улице.

- Јавне расвјете готово и да нема. Међутим, раније смо имали техничких проблема, јер нам је био низак напон електричне енергије па јавна расвјета није могла да ради. То је донекле и оправдано. У току прошле године постављене су двије стубне трафо-станице и тиме је омогућено даље освјетљавање Пријечана - казао је Тојагић и додао да у току 2013. године у овом насељу није постављена ниједна сијалица.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица Ђорђе Кнежевић  рекао је да су у овом насељу без расвјете дијелови улица Српских устаника и Академика Милана Васића.

- Освјетљење ових улица предлажемо већ неколико година као приоритет мјесне заједнице. Како сам сазнао, средства за изградњу јавне расвјете неће бити издвојена ни у овој години - казао је Кнежевић.

И у насељу Дракулић казали су да неколико огранака  улице нема јавну расвјету, а мјештанка овог насеља Невена Савић рекла је да није пријатно ићи по мраку.

- Када  ујутро идем рано на посао буде мрак, кад се враћам увече, исто тако. Увијек морам да носим батерију или упаљач јер се ништа не види. Готово све улице су неосвијетљене и страх ме је ићи њима - казала је Савићева.

Из Градске управе су рекли ће ове године за изградњу јавне расвјете бити издвојено 65.000 марака, а за изградњу уз учешће грађана 35.000 марака.

- Јавна расвјета је планирана у улицама Косте Крсмановића, Косте Мајкића, огранак Јована Рашковића, Илије Гарашанина, Палих бораца, Хиландарска - дио Брусина и улица Циглане - рекли су из Градске управе. 

Поправке

За изградњу и реконструкцију јавне расвјете лани је издвојено 56.840 марака. Из Градске управе су нагласили да је реконструкција урађена у улици Краљице Јелене и Савској.

- Јавна расвјета је изграђена у Понирској улици, Краља Александра II Карађорђевића, Јована Бијелића и Браће Милетића - рекли су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана