Бањалука: Више од 1.500 лед свјетиљки за осам насеља

Srna
Бањалука: Више од 1.500 лед свјетиљки за осам насеља

БАЊАЛУКА - У 79 улица на подручју осам бањалучких насеља стара расвјета биће замијењена новим ЛЕД свјетиљкама, у оквиру великог пројекта модернизације градског система расвјете.

Овогодишњи радови почели су крајем јуна од насеља Паприковац, гдје је у више улица инсталирана савремена расвјета, а у градском Одјељењу за комуналне послове Срни је потврђено да ће овај посао убрзо услиједити на подручју насеља Лазарево.

Нове ЛЕД свјетиљке биће постављене и у више улица на подручју насеља Нова Варош, Центар, Обилићево, Старчевица, Борик и Кочићев Вијенац.

Ријеч је о пројекту енергетске ефикасности који град Бањалука реализује са Развојним програмом УН већ другу годину, а овај пут биће инсталирано више од 1.500 ЛЕД сијалица.

У оквиру тог пројекта, прошле године је инсталирано више од 1.800 ових сијалица у 60 бањалучких улица, односно шест мјесних заједница.

У Одјељењу за комуналне послове истичу да је ефекат овог посла вишеструк јер се добија квалитетна расвјета и уштеда електричне енергије већа од 60 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана