Бањалука треба да постане регионална престоница

В. П.
Бањалука треба да постане регионална престоница

Бањалука - Градска управа ће учинити све да Бањалука постане регионална престоница, те да буде још љепши, бољи и уређенији град.

Рекао је то градоначелник Игор Радојичић у сриједу увече на пријему за званице из јавног и друштвеног живота поводом предстојећих празника.

- Надам се да ће 2017. година бити боља од ове. Бањалука у будућности треба да тражи своје мјесто између Београда, Загреба и Сарајева, па даље до Љубљане, Будимпеште и Беча. Град треба да се развија у смислу културе, умјетности и спорта, као и у грађевинском, урбанистичком и привредном смислу - поручио је Радојичић.

Када је ријеч о капиталним пројектима, Радојичић је оцијенио да се мора рјешавати проблем градске "Топлане" и донијети одлука за наредну гријну сезону, што подразумијева изградњу новог блока.

Нада се да град може добити двије спортске дворане, више дјечијих игралишта и вртића, те истиче да ће се радити на проширењу индустријске зоне у Рамићима.

Оцијенио је да се, и поред тога што је 2016. година била једна у низу тешких година, у Бањалуци пуно тога дешавало.

- Памтићемо је по Европском првенству у кајаку и кануу, обнови Камене куће и учествовању младих Бањалучана на Олимпијским играма у Рију, по разним културним догађајима и манифестацијама, те новим мостовима у Чесми и Шарговцу - рекао је Радојичић.

Пријем су организовали градоначелник и предсједник Скупштине града Будимир Балабан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана