Бањалука: Смјењују првог пензионера града

Д. Стоканић, Д. Лекић
Бањалука: Смјењују првог пензионера града

Бањалука - Поједини чланови градског Удружења пензионера затражиће смјену његовог предсједника Николе Гојковића.

Како кажу, разлог за тај потез је нетранспарентно трошење новца од чланарина које уплаћују Удружењу на мјесечном нивоу и пословна политика Гојковића.

Први о његовој судбини ће већ сутра одлучивати чланови Удружења пензионера Лауш. Наиме, они су за суботу у 10 часова у холу ОШ "Свети Сава" заказали ванредни збор на којем ће предложити смјену првог пензионера града.

Члан Удружења пензионера Лауш и иницијатор овог збора Драгомир Бошњак рекао је да 27.500 пензионера мјесечно градском удружењу уплаћује по двије марке, а да се њима изврши поврат од 0,35 марака.

- То је недовољно и нередовно - објаснио је Бошњак и додао

да је један од горућих проблема и то што немају увид у расподјелу гдје иде остатак тог новца. Тврди и да пензионери немају право приступа службеним просторијама овог удружења.

Члан Удружења пензионера Старчевица Михајло Миљковић рекао је да ништа боља ситуација није ни код њих, јер, између осталог, не могу легално изабрати ни Скупштину.

- Чланови нашег удружења и не виде тај новац од поврата, јер га ти главни подијеле међусобно, а остале и не обавјештавају - истакао је Миљковић, који је оштро осудио руководство удружења. Нагласио је да ће већ идуће седмице кренути стопама пензионера са Лауша.

- Проблеми пензионера су исти у свих 57 мјесних удружења, колико их има на подручју града - додао је Миљковић.

Пензионери, које смо затекли у партији шаха у центру града, кажу да је катастрофална ситуација у овим удружењима, те су поручили да се то хитно мора довести у ред.

- Руководство Удружења пензионера се недовољно залаже за своје чланове и не истиче праве проблеме - пожалио се пензионер из Удружења у МЗ Центар један Милован Рогић.

Предсједник градског Удружења пензионера Никола Гојковић рекао је да су ово све лажне оптужбе на његов рачун те да је све транспарентно у оквиру ових удружења.

- Сав новац од чланарине једнако распоређујемо по удружењима у мјесним заједницама. Појединац са Лауша, који чак није ни члан Удружења пензионера, организовао је ову хајку - категоричан је Гојковић и додао да је дотичног пријавио полицији због ширења неистина.

Бошњак тврди да му је Гојковић пријетио полицијом те га је недавно заједно са сарадницима истјерао из канцеларије градског Удружења пензионера и забранио му узимање дописа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана