Бањалука: Скупштина града није именовала директора Центра за предшколско васпитање

Весна Поповић
Бањалука: Скупштина града није именовала директора Центра за предшколско васпитање

Бањалука - Одборници Скупштине града нису подржали именовање Босиљке Бошњак за новог директора Јавне установе Центар за предшколско васпитање и образовање. Приједлог је добио само седам гласова за, док су три одборника била против, а 15 уздржано.

Према нашим сазнањима, подршка кандидату Социјалистичке партије је изостала од одборника њихових коалиционих партнера Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и Демократског народног савеза (ДНС) мада по договору странака, директорска фотеља Центра за предшколско васпитање требало би да припадне кадру СП-а.

Предсједник Градског одбора СП-а Раденко Ђурица је рекао да није јасно зашто именовање њиховог кандидата Босиљке Бошњак није добило потребну подршку.

- Идућих дана ћемо се консултовати са коалиционим партнерима да видимо зашто овај приједлог није добио подршку друге двије странке у коалицији. Опозиција је прихватила приједлог, а коалициони партнери не - додао је Ђурица.

У петак нисмо успјели да добијемо званичан став СНСД-а. Шеф Клуба одборника ове странке у Скупштини града Душко Рачић није желио да коментарише ову одлуку Скупштине града, нити зашто није подржан кадар СП-а. Додао је да су најбољи саговорници о овом питању градоначелник Слободан Гаврановић и предсједник Градског одбора СНСД-а Игор Радојичић. До закључења овог броја "Гласа Српске" нисмо успјели да ступимо у контакт са њима.

У Клубу одборника ДНС-а кажу да су били уздржани о питању ове тачке.

- Једино смо гласали за тачке које су биле у интересу грађана као што су регулациони планови и програм за припрему идуће грејне сезоне - казали су у ДНС-у.

Предсједник Комисије за избор и именовања Здравко Јосиповић је рекао да ће функцију вршиоца дужности директора ове установе до избора новог обављати Наташа Радуловић, кадар СНСД-а.

- Нови конкурс ће вјероватно бити веома брзо објављен - рекао је Јосиповић.

 

Именовања

Скупштина града усвојила је у четвртак послијеподне Правилник о условима и начинима остваривања субвенција за запошљавање нових радника и самозапошљавање у производним, занатским и услужним дјелатностима. У оквиру кадровских питања Санела Кецман је именована за начелника Одјељења за просторно уређење, а Миленко Летић за начелника Одјељења комуналне полиције. За директора ЈЗУ Дом здравља именована је Гордана Тешановић, а усвојена је и одлука о поништавању конкурса за попуну упражњеног мјеста директора ЈУ Центар за социјални рад и расписивању новог конкурса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана