Бањалука: Сирене и угашена свјетла у знак сјећања на невине жртве НАТО агресије (ВИДЕО)

Глас Српске
Бањалука: Сирене и угашена свјетла у знак сјећања на невине жртве НАТО агресије (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА - У знак сјећања на невине жртве НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије (СРЈ) прије 25 година вечерас су се у Бањалуци огласиле сирене и погашена су свјетла на објектима Градске управе и културног центра Бански двор.

Симболично, сирене су се огласиле у 19.55 часова, тачно у вријеме када је 24. марта 1999. године почела агресија НАТО пакта на СРЈ и када су пале НАТО бомбе и ракете.

Огласио се и градоначелник Драшко Станивуковић.

-Град Бања Лука је вечерас, у част свих невино страдалих жртава, активирала звук сирене за узбуњивање, симболично у вријеме када је пала прва бомба. Угашена свјетла на зградама Градске управе и Банског двора представљају таму која је у бившој СРЈ трајала 78 дана – написао је у објави на друштвеној мрежи „Икс“.

У НАТО агресији прије 25 година, током 78 дана бомбардовања, убијено је 2.500 људи, међу којима најмање 79 дјеце, док је употреба забрањене муниције са осиромашеним уранијумом изазвала тешке посљедице по здравље становништва, а цијела земља претрпјела страшна разарања. Град Бања Лука је вечерас, у част свих невино страдалих жртава, активирала звук сирене за узбуњивање, симболично у вријеме када је пала прва бомба.

Угашена свјетла на зградама Градске управе и Банског двора представљају таму која је у бившој СРЈ трајала 78 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана