Бањалука прославља Дан града, ово су планиране активности

Срна
Бањалука прославља Дан града, ово су планиране активности

БАЊАЛУКА - Бањалука ће сутра прославити Дан града, а у сриједу, 24. априла, биће одата почаст херојима, те на свечаној академији у Спортској дворани “Борик” бити уручене градске награде и признања.

Из Градске управе најављено је да је за сутра предвиђен богат програм, који ће почети у 18 часова у Парку Младен Стојановић уз највећу торту, коју у сарадњи града и “Кухињице” припремају бањалучки кувари.

За забавни програм за све суграђане, али и бројне посјетиоце побринуће се Градски тамбурашки оркестар.

У сриједу, 24. априла, биће одата почаст херојима и положени вијенци на четири локације.

За 12 часова заказано је Централно полагање вијенаца на Спомен-обиљежје погинулим борцима НОР-а на Тргу палих бораца.

У деват часова представници града Бањалука положиће вијенце и одати почаст жртвама велеиздајничког процеса на гробљу Свети Пантелија, у 10 часова планирано је полагање вијенаца на Споменик погинулим Крајишницима, а у 11 часова на Споменик 12 беба у центру града.

Осим традиционалног свечаног пријема за делегације, у сриједу, 24. априла, од 19 часова биће уручене градске награде на свечаној академији у Спортској дворани “Борик”.

Одборници Скупштине града Бањалука изгласали су 11. априла да Кључ града са Повељом “Почасни грађанин града Бањалука”, добију министар одбране Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, те постхумно генерал Момир Талић.

Златни грб града Бањалуке биће додијељен љекару Снежани Кутлешић Стевић, директору Културног центра Бански двор Младену Матовићу, сенатору Републике Српске Александру Вулину, министру здравствља Србије Даници Грујичић, генералном директору компаније “m:tel” Јелени Триван, те Спортској дворани “Борик”.

Плакета “Сестре Гајић” биће додијељена Хуманитарној организацији “Партнер”, те Удружењу особа обољелих од дијабетеса “ДиабетНо1” Републике Српске.

Дан града Бањалука слави се у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана