Бањалука: Проширена понуда "Крајишке куће"

Срна
Бањалука: Проширена понуда "Крајишке куће"

БАЊАЛУКА - Асортиман производа у "Крајишкој кући", првој продавници домаћих пољопривредних производа у Бањалуци, обогаћен је робом још осам нових произвођача са подручја бањалучке регије, саопштено је из Центра за развој пољопривреде и села у том граду.


На полицама "Крајишке куће" данас су заступљени производи 58 домаћих произвођача, а, сумирајући прве утиске, из Центра истичу да су задовољни одзивом грађана, с тим да се већи број купаца очекује по стишавању актуелне епидемиолошке ситуације.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Бањалука Драшко Илић рекао је Срни да у "Крајишкој кући" имају више од 300 аутентичних пољопривредних прозвода са подручја крајишке регије.

Илић је нагласио да је ријеч о веома богатом асортиману производа који су произведени на традиционалан начин.

"Ту су сувомеснати производи, ракије, вина, сиреви, различите врсте меда, ликера, домаћих сокова, џемови, компоти, чајеви, али и велики избор козметичких препарата на биљној бази – креме, мелеми, биљне капи, сапуни, лосиони, серуми", рекао је Илић.

Он је додао да су пројекат "Крајишке куће" заједнички осмислили и реализовали град Бањалука и Центар за развој пољопривреде и села, а са циљем подстицања развоја домаће производње и промовисања домаћих аутентичних производа.

Илић је истакао да је реализација овог пројекта употпунила и туристичку понуду града и регије, на задовољство како домаћих пољопривредних произвођача којима је на овај начин омогућено пласирање њихових производа, тако и локалног становништва и туриста који у овом објекту могу наћи домаће и здраве пољопривредне прерађевине.

"Сви производи у Крајишкој кући здравствено су испитани и декларисани, што је додатни гарант свим грађанима да купују провјерене и квалитетне производе", рекао је Илић.

Он је најавио и могућност отварања "Крајишке куће" у Требињу, по узору на "Херцеговачку кућу" која од прошле године успјешно послује у Бањалуци.

"Крајишка кућа" отворена је 22. априла на Булевару цара Душана, преко пута бањалучке Тржнице. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана