Бањалука: Плаћање паркинга обавеза, а нема аутомата

Јасмина Перишић
Бањалука: Плаћање паркинга обавеза, а нема аутомата

Бањалука - Плаћање паркинга у Солунској улици је обавезно, за то постоји и знак, али је проблем што нема постављеног аутомата за наплату.

Тако они који дођу на овај паркинг његово коришћење морају платити СМС поруком, а ако којим случајем немају мобилни телефон или довољно новца на рачуну, нека ни не остављају свог љубимца на тој локацији. Казну ће платити сигурно!

То је изазвало револт возача који најчешће долазе у Центар јавне безбједности Бањалука, Канцеларију ЦИПС за издавање личних докумената или Окружни суд.

Бањалучанин Невен Крсмановић истиче да нигдје на свијету нема да је плаћање паркинга обавеза само путем мобилног телефона.

- Па ако нису поставили паркинг сат, нису требали ни да уводе плаћање паркинга. Истина, данас су модерна времена да и дјеца имају мобилне телефоне, али има и оних који их нити желе да имају, нити да их носе са собом. Како они да оставе возило на овом паркингу. Мој дјед од 75 година активно вози аутомобил, али никада у животу није послао СМС поруку, па се питам како би он овдје паркирао или му преостаје да остави ауто километар даље - каже Крсмановић.

Додаје да му је било чудно када је први пут уочио да на овом паркингу нема аутомата.

- Прво сам мислио да је аутомат покварен па привремено уклоњен због поправке, јер на табли пише да се паркинг плаћа путем аутомата или СМС-ом. Накнадно сам схватио да аутомата ту никада није ни било - казао је Крсмановић.

Из Градске управе су рекли да се ради о паркингу малог капацитета, те да стога, али и због финансијских разлога, на овом мјесту још није постављен аутомат за наплату.

- Ријеч је о паркингу са малим капацитетом мјеста, па није било рентабилно стављати аутомат, који кошта неколико хиљада марака. Када будемо имали новца могуће је да ће аутомат бити постављен. У сусједној улици Војводе Момчила имају три аутомата. Онај ко не може да плати путем СМС-а може да искористи један од тих аутомата и плати паркинг - казали су у Градској управи.

Станари

Из Градске управе су рекли да станари оближње зграде паркинг плаћају на годишњем нивоу, а цијена те карте је 50 КМ.

- Наплаћивање овог паркинга је почело управо на иницијативу станара оближње зграде - казали су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана