Бањалука: Отварање вртића у насељу Старчевица

Srna
Бањалука: Отварање вртића у насељу Старчевица

БАЊАЛУКА - Нови дјечији вртић у бањалучком насељу Старчевица за смјештај 50 дјеце требало би да буде стављен у функцију до петка, 28. фебруара, у оквиру великог плана проширења капацитета предшколских установа чији је циљ да се отвори 600 нових мјеста у градском систему вртића.

 

У градском Одјељењу за комуналне послове истичу да се приводи крају реконструкција овог простора у Улици Прве крајишке бригаде, који је раније користила Градска развојна агенција, у којем ће бити смјештена једна јасличка и једна вртићка група малишана, узраста од три до шест година.

У Центру за предшколско васпитање и образовање, који ће руководити и овим новим вртићем, раније су истакли да је Старчевица једно од највећих градских насеља, да су потребе велике и да је овај пројекат од великог значаја.

Ово је само један од пројеката изградње вртића у Бањалуци, јер је у току градња вртића у насељу Петрићевац за боравак више од 100 дјеце, а ускоро се очекује и друга фаза радова на будућем вртићу у насељу Лазарево, у вриједности од милион КМ, како би током ове године био у потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију.

Нови дио вртића "Колибри" моћи ће да прими око 170 дјеце.

За ову годину најављено је и уређење девастираног објекта који се налази поред најстаријег вртића, "Јежеве кућице", а које је некада користило Удружење "Дуга".

У плану су и радови у насељу Куљани, гдје би нови вртић требао бити смјештен у објекту старе школе, те пренамјена градског простора у насељу Обилићево, који ће бити претворен у вртић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана