Бањалука: Одјељење за просторно уређење чека начелника

Данијела Стоканић
Бањалука: Одјељење за просторно уређење чека начелника

Бањалука - Градска управа расписала је конкурс за попуну упражњеног радног мјеста начелника Одјељења за просторно уређење Градске управе.

Према ријечима замјеника градоначелника Јасне Бркић, мјесто начелника у поменутом одјељењу по ранијем коалиционом договору припада Демократском народном савезу.

- Ово мјесто је упражњено од када је одлуком Скупштине града 30. октобра прошле године дотадашњи начелник овог одјељења Мира Софиљ разријешена дужности - рекла је Бркићева.

Она је додала да је сходно закону на истој сједници Скупштине града за вршиоца дужности начелника Одјељења за просторно уређење Градске управе именована Санела Кецман.

- Конкурс за пријем новог начелника је отворен до 15. јануара - истакла је Бркићева.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Боран Босанчић рекао је да ће на мјесто начелника Одјељења за просторно уређење доћи неко из ове странке, али још се не зна ко ће то бити.

- С обзиром на то да је конкурс недавно објављен, још не знам ко би могао конкурисати на ово мјесто, али сигурно ће то бити дипломирани инжењер грађевинарства - казао је Босанчић.

Он је додао да ће органи ове партије у току наредне седмице одлучивати о томе ко би могао бити постављен на ову позицију.

- О више имена тренутно размишљамо, али то још није ништа озбиљно. На сједници Градског одбора, која је планирана за 11. јануар, тачно би се требало знати име потенцијалног начелника овог одјељења - рекао је Босанчић.

Он је истакао да ће прије ове сједнице имати састанке на којима ће разматрати ово питање.

Бивши начелник Одјељења за просторно уређење Мира Софиљ на ову функцију именована је крајем 2012. године. Захтјев за коришћење годишњег одмора и закључење радне књижице у сврху пензионисања поднијела је Градској управи 12. августа прошле године. За в.д. начелника Одјељења за просторно уређење послије одласка Софиљеве именована је Санела Кецман, која до тада обављала функцију њеног помоћника.

Ревизија

Градоначелник Слободан Гаврановић је средином прошле године наредио ревизију рада запослених у Одјељењу за просторно уређење јер није био задовољан степеном рјешавања примљених предмета. Он је тада изјавио да је рад запослених у овом одјељењу, на чијем се челу тад налазила Мира Софиљ, одавао утисак нефункционалности. Као примјер је навео да је примило 206 захтјева за издавање грађевинских дозвола, а да је издато свега 45 одобрења. Послије је стање драстично поправљено па је у 2014. години издато више дозвола него 2013. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана