Бањалука: Нови асфалт у девет улица

Весна Поповић
Бањалука: Нови асфалт у девет улица

Бањалука - Путари у граду су засукали рукаве и имају пуне руке посла. У улици Радоја Домановића већ је постављен нови слој асфалта, док је на Булевару Живојина Мишића уклоњен стари похабани коловоз. Ново рухо добиће чак девет улица у ужем центру града.

Реконструкције улица и тротоара, у које ће ове године бити уложено 866.000 марака, биће реализоване у наредна два мјесеца. Да радови добро напредују у петак су се увјерили градоначелник Слободан Гаврановић и начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

- Све иде како смо планирали. Апелујемо на возаче да буду стрпљиви због гужви које се стварају због радова - истакао је Гаврановић.

Посебно се осврнуо на главну улицу у Борику.

- На Булевару Живојина Мишића наредних дана радиће се  нивелација шахтова, а нови слој асфалта биће постављен у наредних десет дана. Исто ће бити урађено у дијелу улица Српских устаника, Др Војислава Ђеде Кецмановића, Милана Радмана, Паве Радана, Милоша Матића, Крајишкој и Вида Симурџића - казао је Гаврановић.

Напоменуо је да је претходних дана урађена реконструкцији аутобуског стајалишта у Љевчанској улици и да ће то исто бити урађено и код "Леснине", са обје стране саобраћајнице.

- У пуном јеку је и реконструкција тротоара у улицама Скендера Куленовића и Козарској, а исти радови су  планирани у улици Краља Петра Првог Карађорђевића. За реконструкцију аутобуских станица и тротоара биће потрошено око 121.000 КМ - казао је Гаврановић.

Новаковић је рекао да ће ове године бити асфалтиран већи број макадамских саобраћајница, на шта ће бити потрошено 204.000 КМ. 

- У улици Туњице већ је почела припрема терена за постављање асфалта, а планирано је да исто ускоро урадимо и на већем броју макадамских путева - казао је Новаковић. 

Истакао је да радове једино могу пролонгирати лоши временски услови.

- Почела је и изградња канализације у улици Слободана Јовановића у Центру два, а по завршетку радова и овдје ћемо поставити нови асфалт - казао је Новаковић.

Одзвонило макадамима

Макадам би ускоро требало да буде прошлост у дијеловима улица Петра Великог, Млађе Ћусића, Ненада Костића, Дане Ћутковића, Козарској, Живка Њежића, Билећкој, Првог крајишког пролетерског батаљона, Подгоричкој, Шарговачкој, Јована Рашковића, Милана Банковића, улици 16. НОУ бригаде и другим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана