Бањалука: Ништа од нових надстрешница

Сања Амиџић
Бањалука: Ништа од нових надстрешница

Бањалука - На аутобуским стајалиштима у току прошле и ове године није постављена ниједна нова надстрешница.

Потврдили су ово у Градској управи и додали да према Програму заједничке комуналне потрошње за текућу годину није планирана изградња нових надстрешница на аутобуским станицама.

- Што се тиче санације и одржавања постојећих надстрешница, у току ове године из буџета града планирано је да буде издвојено 13.000 марака - казали су у Градској управи.

Додају да су оштећења на постојећим надстрешницама прије свега резултат поступака несавјесних грађана, уништавања, затим крађе бочних страница, носивих конструкција надстрешница, али има и оштећења проузрокованих ударима моторних возила.

- Степен оштећења надстрешница различит је од случаја до случаја и то је појава која се дешава током читаве године - рекли су у Градској управи и додали да се на годишњем нивоу оштети око 30 надстрешница.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбања Богдан Марјановић рекао је да већ двије године траже постављање четири нове надстрешнице на аутобуске станице у овом насељу.

- Постављање надстрешница потребно је преко пута основне школе у Врбањи, затим на самом улазу у насеље те двије у Зеленом виру - казао је Марјановић. Он је додао да су градске власти упознате са овим проблемом те да су обећали да ће надстрешнице бити постављене идуће године.

Слична ситуација је и у мјесној заједници Сарачица гдје је потребно поставити три нове надстрешнице.

- У насељу Павловац на петом километру била је постављена надстрешница и када је рађен тротоар она је уклоњена и више није враћена - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Сарачица Недељко Кнежевић. Он је додао да у овом насељу немају проблем са уништавањем постојећих надстрешница на аутобуским станицама.

Старчевица

Један од главних приоритета мјесне заједнице Старчевица, који су предали Градској управи, за идућу годину је помјерање аутобуске станице, која се налази на раскрсници улица Милана Васића и Српских устаника.

- У јутарњим часовима на тој дионици пута ствара се гужва - рекао је предсједник Савјета ове мјесне заједнице Ђорђе Кнежевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана