Бањалука: На штандовима 100 излагача

Данијела Стоканић
Бањалука: На штандовима 100 излагача

Бањалука - На Међународном сајму туризма и здравља, који је јуче отворен на Тргу Крајине, своје производе представиће више од 100 излагача из Српске, али и из земаља региона.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, који је посјетио сајам, рекао је да Бањалука има развијен туристички сектор, посебно у угоститељству, који гостима нуди разне садржаје.

- Граду на Врбасу треба разних догађаја како би привукао што већи број гостију током године - рекао је Радојичић и додао да је туризам велики бизнис.

Он је нагласио да град на Врбасу треба прилагодити актуелном тренду у туризму, са свим понудама којима располаже.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да Бањалука   први пут организује Међународни сајам туризма и здравља.

- Ово је прилика да се запослени у туризму, са бројним излагачима, представе у добром свјетлу и искористе прилику за даљу сарадњу - рекао је Гаврановић и додао да се нада да ће овај сајам бити организован и идућих година.

Министар трговине и туризма Маида Ибришагић-Хрстић рекла је да је ресорно министарство подржало одржавање сајма. 

- Примарни циљ ове манифестације мора бити враћање туризма на мјесто које заслужује. Туризам је једна од ријетких привредних грана која може бити носилац развоја комплетног привредног система - рекла је Ибришагић-Хрстић.

Директор Туристичке организације града (ТОБЛ) Остоја Барашин казао је да је ово први сајам туризма и трећи сајам здравља који организују.

- Овим сајмом желимо да потврдимо репутацију коју је Бањалука добила признањем "Златна чаша гостољубља" - истакао је Барашин.

Циљ Међународног сајма туризма и здравља, који траје до суботе, јесте представљање туристичке привреде, промоција здравог начина живота, те стварање пословних веза и контаката учесника сајма.

Сајам су јуче посјетили и министри у Влади РС, те  генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, као и представници Конзуларне канцеларије Словеније.

Србија

Директор Градске туристичке организације Крагујевца Снежана Милисављевић рекла је да се на штанду централне Србије може видјети туристичка понуда из неколико градова и општина из срца Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана