Бањалука: Извјештај о буџету није добио већину

Сања Амиџић
Бањалука: Извјештај о буџету није добио већину

Бањалука - Консолидовани извјештај о извршењу буџета града за првих шест мјесеци ове године, који се јуче нашао пред одборницима Скупштине града, није усвојен.

Замјеник градоначелника Јасна Бркић рекла је да овај извјештај није усвојен из техничких разлога, јер је одређени број одборника, током гласања, био ван скупштинске сале.

- У самој расправи о консолидованом извјештају учествовала су само два одборника која нису имала суштинских примједби, али догодило се то да је одређени број одборника био ван сале током гласања тако да извјештај није добио потребну већину - казала је Бркићева. Она је додала да вјерује да ће се извјештај поново разматрати на наредној сједници и да ће добити потребну већину.

- Овако сачињен извјештај осликава стварно стање и читав низ је објективних околности због чега је извршење буџета у првих шест мјесеци било такво какав јесте - рекла је Бркићева и додала да је у првих шест мјесеци ове године забиљежен дефицит од 4,1 милион марака.

Предсједник Скупштине града Будимир Балабан рекао је да ће се консолидовани извјештај поново пред одборницима наћи на наредном засједању градског парламента.

- Скупштински колегијум засједаће данас или у понедјељак на коме ће се одлучити да се консолидовани извјештај нађе на сједници која је планирана за 14. новембар - казао је Балабан.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Зоран Талић рекао је да извјештај није ни требало да добије потребну већину јер извршење буџета није реално представљено.

- У извјештају је указано да је направљено око четири милиона марака расхода у односу на приходе, а кад се погледају приходи  видљиво је да је у градску касу ушло чак и  десет милиона КМ мање за првих пола године - казао је Талић.

Одборници су на јучерашњем засједању, на којем је било 25 тачака дневног реда, усвојили приједлог одлуке о измјени и допуни одлуке о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности на подручју града за текућу годину, елаборат о процијењеним штетама на подручју града проузрокованих у августу те неколико планских докумената.

Именовање

Одборници Скупштине града јуче су именовали Санелу Кецман за в.д. начелника Одјељења за просторно уређење. Она је до сада обављала функцију помоћника доскорашње начелнице овог одјељења Мире Софиљ, која је на истом засједању на сопствени захтјев разријешена дужности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана