Бањалука: Изведена показна вјежба у школи "Бранислав Нушић"

Srna
Бањалука: Изведена показна вјежба у школи "Бранислав Нушић"

БАЊАЛУКА - Бањалучки ватрогасци извели су данас у Основној школи "Бранислав Нушић" у насељу Српске Топлице показну вјежбу о реаговању у случајевима елементарних непогода, у оквиру плана који ће обухватити све основне и средње школе.

У оквиру ових вјежби провјерава се спремност, обученост и ефикасност реаговања управе школа и наставног особља у случају опасности.

Фокус вјежби усмјерен је на поступање по плановима заштите и спасавања који су израђени и усвојени у свим школама са акцентом на евакуацију ђака и наставника из угроженог објекта, саопштено је на сајту Градске управе.

"Осим успјешно изведене вјежбе, на којој овим путем честитамо управи школе, желимо да истакнемо да је ово почетак двогодишње активности коју ће спроводити Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице у сарадњи са управама свих школа на подручју Бањалуке", рекли су из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице послије данашње вјежбе.

Методско–показне вјежбе биће изведене на основу закључка Градског штаба за ванредне ситуације с циљем да се континуирано подиже свијест ученика и наставног особља о могућим ризицима и заштити од природних и других катастрофа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана