Бањалука: Изградња моста код Инцела почиње у априлу

Сања Амиџић
Бањалука: Изградња моста код Инцела почиње у априлу

Бањалука - Изградња новог моста код "Инцела" на ријеци Врбањи, који ће повезивати насеље Чесма са осталим дијеловима града, почиње у априлу.

Ово је јуче договорено на састанку представника Савјета мјесне заједнице Чесма и градских власти.

Како је рекао предсједник Савјета ове мјесне заједнице Миладин Маличевић, локација за изградњу новог моста биће у непосредној близини постојећег.

- Дакле, неће доћи до реконструкције "жутог" моста, већ ће бити изграђен потпуно нови. Садашњи ни изблиза не испуњава наше потребе јер преко њега не може да прелази аутобус нити се два аутомобила могу мимоићи, а познато је да је набујали Врбас однио мост код "Витаминке". Пројектна документација за нови мост са двије коловозне траке је завршена. Потребна су два милиона марака за ову инвестицију. Милион ће обезбиједити градске власти, док ће остатак новца дати Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске - објаснио је Маличевић.

Он је додао да ће од поменутих средстава бити реконструисана и улица Ада која води ка новом мосту.

- Улица је у лошем стању, пуна рупа и неравнина, тако да је обнова неопходна. Реконструкција ове улице планирана је у склопу радова који ће бити извођени на мосту - рекао је Маличевић.

Према његовим ријечима, у току ове године из буџета града планирана су средства за израду пројектне документације за изградњу моста код "Витаминке".

Мјештани насеља Чесма надају се да ће обећање о изградњи моста код "Инцела" бити испоштовано.

- Мост је жила куцавица Чесме и веза са остатком града. Тренутно смо у јако лошој ситуацији јер морамо да идемо и по десет километара около како бисмо дошли до града - казала је мјештанка Чесме Драгана Антонић.

Она је додала да ће изградња моста код "Инцела" ријешити један од горућих проблема становника овог дијела Чесме.

Њен комшија Митар Марић каже да проблем представља и јавни превоз јер аутобус не може доћи у насеље, него само до моста гдје путници морају пресједати у други аутобус.

- Најгоре је за дјецу и људе који путују на посао, овакав начин саобраћања аутобуса траје скоро годину, што је многима досадило. Проблем за становништво Чесме је и што користимо пут до "Бањалучке пиваре" па даље за град, јер се кружи заиста много - рекао је Марић.

Насип

Реконструкција насипа у насељу Чесма почеће с почетком грађевинске сезоне.

- Пројекат за реконструкцију насипа је завршен и ако дозволе временски услови, почетак радова се очекује у априлу или мају - казао је Миладин Маличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана