Бањалука гаси свјетла и пали сирену у знак сјећања на жртве НАТО агресије

ГС
Бањалука гаси свјетла и пали сирену у знак сјећања на жртве НАТО агресије

БАЊАЛУКА - На зградама Градске управе Бањалука и Банског двора вечерас ће се погасити сва свјетла, те ће се пустити сирена узбуне у знаку сјећања на све жртве НАТО бомбаровања, а поводом 24. годишњице овог злочина.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, истичући да Бањалука и Република Српска никад неће заборавити на овај стравичан злочин.

"Данас, након 24. године од НАТО бомбардовања, с неизмјерном тугом се присјећамо и одајемо почаст свим невиним српским жртвама", казао је Станивуковић.

Како каже, наша је дужност и обавеза да памтимо, да се не сагињемо и не поколебамо.

"Током бјесомучног бомбардовања српских градова и села, болница и школа, вртића и мостова убијено је 2.500, а рањено више од 12.500 грађана. На српске њиве и ријеке бацали су бомбе са осиромашеним уранијом, од чега су обољеле хиљаде грађана. Све су то чинили у име демократије, а кршећи међународно право, у име хуманости, а убијајући недужну дјецу. Остаћемо достојанствени у болу и сјећању, али и својој вјери и нади да се овако нешто неће никад поновити", поручио је градоначелник. Са овим у вези осврнуо се и на однос међународне заједнице према Србима.

"Кад им нисмо били ''довољно'' добри бомбардовали су нас, кад их ''довољно'' не послушамо пријете нам санкцијама, кад убијају наш народ нико није крив. За наше жртве нико није одговарао", закључује Станивуковић, преносе Незавинсе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана