Бањалука добила буџет: Подршка здравственим радницима, пензионерима и породиљама, креће чишћење града

Срна
Бањалука добила буџет: Подршка здравственим радницима, пензионерима и породиљама, креће чишћење града

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић задовољан је што је Бањалука коначно добила буџет града за ову годину.

Илић је навео да је скупштинска већина изгласала све предложене амандмане, те да ће на тај начин сви здравствени радници у Бањалуци, породиље и сви они који су били обухваћени амандманима добити одређена финансијска средства.

Он се нада да ће већ од данас видјети нешто бољу ситуацију на улицама када су у питању комуналије.

-Чека нас још много посла након усвајања буџета - рекао је Илић новинарима након ванредне сједнице Скупштине града.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је усвајањем буџета града за ову годину коначно заустављена блокада Бањалуке.

Он је навео да Бањалука у тешким изазовним временима може да крене напријед јер од данас креће чишћење града, а услиједиће и сва остала давања која су била блокирана претходне двије седмице због неусвајања буџета.

Станивуковић је рекао да, поред усвајања буџета, постоји неколико одлука које су изазови за Бањалуке, на првом мјесту одлука о порезу на непокретности јер ће тај порез, како тврди, додатно из буџета узети четири милиона КМ.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић задовољан је што је Уједињена Српска са коалиционим партнерима успјела да се одређени амандмани, које су предложили, уврсте у буџет града за ову годину.

-Уврштена је подршка за угоститеље и хотелијере, за пензионере, за борачке категорије, а највећу пажњу заузимају амандмани који су везани за породиље и здравствене раднике - рекао је Станић.

Скупштина града Бањалука након вишечасовне расправе усвојила је буџет града за ову годину у износу од 149,7 милиона КМ.

Скупштинска већина усвојила је амандмане СНСД-а, који су за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића били неприхватљиви, а којима је предвиђено издвајање из буџета за пронаталитетну политику од милион КМ, те 2,7 милиона КМ за једнократну подршку здравственим радницима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана