Бањалука добија три нове алеје

Срна
Бањалука добија три нове алеје

БАЊАЛУКА- Јесења садња младих садница под називом "1.000 садница за љепшу Бањалуку", у оквиру које ће овај град добити три нове алеје, почеће током ове седмице, саопштено је из Градске управе.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истиче да ће акција почети садњом дрвореда посвећених матурантима на локацији новоизграђене "паралеле" Лауш-Паприковац и Алеје захвалности медицинским радницима, која ће бити формирана на зеленој површини код Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

 

Он је навео да ће бити засађена и алеја посвећена Спортском друштву "Борац", гдје би, заједно са истакнутим члановима и бившим спортистима, подигли нову алеју на зеленој површини у Гундулићевој улици, тачније на простору уз источну трибину Градског стадиона.

 

"Осим ових активности, на више локација у граду садићемо нове саднице у сарадњи са грађанима и заједницама етажних власника. На овај начин желимо да ојачамо свијест о томе да је зеленило наше заједничко и да треба да га чувамо", рекао је Билчар.

 

Током јесењих мјесеци, планирани су и радови на попуњавању постојећег дендрофонда у Парку Младен Стојановић, те наставак акције реконструкције дрвореда у складу са студијом анализе здравственог стања стабала.

 

Из Градске управе истичу да ће посебна пажња бити посвећена попуњавању дрвореда, односно садњи нових садница на позицијама са којих су она уклањана у претходном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана