Бањалука добија “парк ћирилице”?

nezavisne.com
Бањалука добија “парк ћирилице”?

Бањалука - Град би могао да добије и “парк ћирилице” ако успијемо пронаћи одговарајућу локацију за реализацију овог пројекта, а поред тога ускоро би ћирилица требало да буде промовисана и у Господској улици, рекао је градоначелник Игор Радојичић.

Додао је да за овај парк постоје двије иницијативе, а да је једну од њих поднио Владимир Николић, генерални конзул Србије у Бањалуци.

“Идеја и приједлог за један парк који би био посвећен ћирилици су добри, али локација је под упитником, тако да би тренутно то могло бити само привремено рјешење”, казао је Радојичић.

Додао је да је било разговора с партнерима и о томе на којој локацији би могао да се налази тај парк, али на оним предложеним регулационим планом је предвиђено нешто друго.

Према његовим ријечима, једна од локација за коју је предложено да буде изграђен парк је Купусиште.

“Али тај пројекат се не може реализовати ни на том простору јер је предвиђено да на дијелу те локације буде изграђен вртић”, објаснио је Радојичић.

Додао је да у овом моменту немају ни правог партнера, али ни локацију, те да у потпуности нису ни прихватили ту идеју.

Велики број грађана каже да подржава сваку идеју да се нешто ново изгради у њиховом граду и да би вољели да буде изграђен такав парк.

“Сматрам да би град требало да има више паркова и било би лијепо да имамо и један парк који би промовисао ћирилицу. Мислим да би такав простор употпунио и нашу туристичку понуду”, казала је Ивана М. из Залужана.

С њом се слаже и Младен Р., који подржава сваку идеју изградње нових паркова и алеја, а како каже, посебно би му било драго када би добили “парк ћирилице”, јер би он могао постати нешто по чему би град био препознатљив, поред многобројних ствари по којима је већ познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана