Бањалука добија 1.000 садница: Засађене двије нове алеје на Паприковцу

Град Бањалука
Foto: Град Бањалука

Бања Лука је од данас богатија за двије нове алеје – једна у знак захвалности медицинским радницима у близини Универзитетско-клиничког центра и Алеје матураната уз нову саобраћајницу која спаја Паприковац и Лауш.

-Бања Лука је град зеленила и поноси се тиме – казао је, овом приликом, градоначелник Игор Радојичић који је заједно са медицинским радницима, студентима медицине и матутрантима бањалучких средњих школа присуствовао садњи на обје локације.

Ове године укупно је планирано да се у граду засади 1.000 нових садница, а поред тога већ је засађено више од 600 садница у оквиру пошумљавања Понира.

-Дрворед уз Клинички центар у будућности ће нас подсјећати на тешко вријеме у којима су здравствени радници носили огроман терет – казао је Радојичић.

Ученица четвртог разреда Гимназије Анастасија Босанчић, која је заједно са градоначелником засадила једну од садница у новој алеји – истакла је да је садња дрвећа веома важна за град али и за све младе који учествују у овој активности.

-Остављамо нешто што је корисно за природу, али је ово нешто чега ћемо се сјећати дуго и остати нам као успомена на средњошколске дане – нагласила је она.

У „Алеји захвалности медицинским радницима" засађено је 65 садница каталпе, а у Алеји матураната 105 садница горског јавора.

Идуће седмице бића формирана и Алеја посвећена спортском друштву Борац – на зеленој површини у Гундулићевој улици, односно на простору уз источну трибину Градског стадиона.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана