Бањалука ће помоћи општинама и градовима погођеним земљотресима

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Град Бања Лука ће помоћи обнову тешко страдалих општина у посљедњем земљотресу у Републици Српској и Хрватској.

Како је наведено из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице, помоћ ће бити упућена општинама Костајница и Козарска Дубица, те Петрињи и Глини.

Бањалука ће Козарској Дубици послати грађевински материјел потребан за изградњу двије куће, док ће Костајница добити грађевински материјал.

"Бања Лука ће пружити подршку нашем народу у Костајници и Козарској Дубици. Након што смо добили информације о оном што је најпотребније нашим општинама, средства смо пронашли одустајањем од набавки службених аута које је порекнула претходна градска администрација, а у овом периоду представљају луксуз", истакао је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић.

Бањалука ће Петрињи донирати кућанске апарате и осталу опрему потребну становништву чије је домове оштетио или потпуно уништио земљотрес. Град Бањалука ће помоћи и становништву Глине које је такође погођено земљотресом, јер Бањалука добро зна како је носити се са овом катастрофом.

"Многе породице из Петриње и Глине писале су молбе нашем Граду за пријеко потребну подршку и ту ћемо пружити пријатељску руку. Бања Лука саосјећа са свим градовима и општинама погођеним земљотресом, јер добро зна како је носити се са катастрофом и њеним посљедицама", рекао је Станивуковић.

Акција помоћи општинама погођеним земљотресом биће реализована након спорведеног поступка јавне набавке за грађевински материјал, као и осталих процедура потребних да се све обави у складу са законом.

Новац за помоћ овим општинама је обезбијеђен захваљујући томе што је Град недавно одустао од куповине скупоцјених возила за Цивилну заштиту.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана