Бањалука: Ада све атрактивнија локација за живот

Александар Стојановић
Бањалука: Ада све атрактивнија локација за живот

Измјеном регулационог плана насеља Ада очекује се да ће у будућности бити ријешен проблем гужви у саобраћају, али и  да се изградњом школе, пјешачких и бициклистичких стаза, те модернизацијом саобраћајница, трансформише у модерно и насеље угодно за живот.

У овом насељу у посљедње вријеме примјетно је повећање броја становника, као и интензивна изградња стамбено-пословних објеката, а развој тог дијела града Одјељење за просторно уређење жели да адекватно испрати правовременим усвајањем регулационог плана.

- Свјесни смо да је све већи број становника, а самим тим и аутомобила. Почевши од ове године, па у наредном периоду, планирана је изградња нове саобраћајнице, која ће ићи паралелно са пругом, те боље регулисање спорног пружног прелаза - казао је начелник одјељења Слободан Станаревић.

Додао је да Ада израста у модерно градско насеље, а у скорој будућности планиран је почетак изградње основне школе, те пјешачких и бициклистичких стаза.

- То ће бити још један додатни квалитет. Све што је било до нашег одјељења ми смо урадили. Добрим планирањем створили смо чврсте основе да Ада постане атрактивна локација и насеље квалитетно за породични живот - казао је Станаревић.

Мјештанин улице Вељка Млађеновића, Драган Ступар, каже да се недавно доселио у новоизграђену зграду и да једини проблем представља лоша саобраћајна инфраструктура.

- У мом новом крају изграђен је велики број зграда и сви станови су купљени. Заиста се много људи доселило у посљедње вријеме. Насеље је мирно, близу му је центар, базен и постоји много простора за игру малишана, међутим, нама старијима највећи проблем су гужве у саобраћају и недостатак тротоара за шетњу - казао је Ступар.

Он је нагласио да је при куповини стана био упознат са новим регулационим планом, те да га тренутни проблеми нису спријечили да баш овај крај изабере за мјесто становања.

- Када се ријеше ти проблеми, Ада ће бити најљепше насеље - рекао је Ступар.

Подвожњак

Велики проблем у саобраћају представља и спорни подвожњак у близини Градског олимпијског базена, а Слободан Станаревић истиче да би трајно рјешење тренутно било прескупо.

- Проширење и повећање би тренутно било превелик трошак, због чега смо упутили молбу Одјељењу за саобраћај и путеве да се на квалитетнији начин ова спорна тачка обезбиједи адекватном сигнализацијом - казао је Станаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана