Бањалучки основци добијају бесплатне уџбенике, подјела по школама

Срна
Foto: снимак екрана/Јутјуб

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић потписао је данас уговор о набавци уџбеника за ученике од 3. до 9. разреда, тако да ће свих 26 школа од 3. до 12. августа добити комплете уџбеника које ће подијелити ученицима до почетка школске године.

Станивуковић је истакао да је овај програм вриједан 1,5 милиона КМ.

Он је навео да ће уговор са банкарском гаранцијом почетком наредне седмице бити упућен у Источно Сарајево како би га потписали представници Завода за уџбенике и наставна средства, који је изабран као најповољнији понуђач на тендеру.

Како би се утврдио план подјеле по школама, градоначелник је данас одржао и састанак са директорима основних школа, саопштено је из Градске управе.

"Родитељи, не купујте уџбенике, град је то урадио за вас. Свих око 11.500 ученика добиће бесплатне уџбенике", поручио је градоначелник Бањалуке.

Он је нагласио да ће на овај начин бити обезбијеђене значајне уштеде за кућне буџете грађана, чак за више од 400 КМ за породице које имају троје основаца.

"Уштедама које смо направили у Градској управи, грађани ће да осјете уштеде у својим кућним буџетима", рекао је Станивуковић и позвао републичке власти да исто ураде и на нивоу Српске.

Директор Основне школе "Свети Ћирило и Методије" из Писквице Олгица Тешић казала је да је ријеч о храбром пројекту који су реализовали градоначелник и његов тим.

"Као просвјетни радник и мајка сретна сам што ћу моћи родитељима рећи да не морају бринути како ће за своју дјецу набавити уџбенике", рекла је Тешићева и додала да је ово подстрек за будућност младих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана