Бањалучани пријављују штету: Гужве испред Полицијске станице Лазарево (ФОТО/ВИДЕО)

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Десетине грађана бањалучког насеља Лазарево, тренутно чека испред Полицијске станице у овом насељу како би пријавило штету коју је на њиховим аутомобилима проузроковало огомно невријеме које је у суботу у вечерњим часовима погодило највећи град у Републици Српској.

У разговору за "Независне новине" истичу да не памте када их је задесило овако невријеме, те да је град који је падао, био величине ораха.

"Негдје око 6 часова синоћ је почело да пада. Ауто је био пред кућом, ја сам био у шетњи. Није било времена да реагујем, за пет секунди је кренула киша и онда лед, прво онај мањи, па онда онај огромни. Лед је падао најмање 15 минута", испричао је за "Независне новине", мјештанин Лазарева.
Каже да не зна какве су процедуре у оваквим случајевима, те да је дошао да пријави штету када је видио да и други људи одлазе у полицију.

"Дошао сам да пријавим штету, јер сам видио да се људи жале и пријављују штету. Мени лично је оштећена хауба и још један дио на аутомобилу, заиста не знам какве су процедуре, дошао сам да питам. Битно је да је жива глава", рекао је.

Један од Бањалучана који је такође дошао да пријави штету на аутомобилу, каже да је и он преко медија видио да људи долазе како би пријавили проблеме, те да не очекује ништа.

"Слупало ми је шајбу, кров и хаубу. Видим људи се пријављују и ја сам зато дошао, не очекујем ништа", наводи он.

Истиче да је имао оштећења и на кући, али да она нису велика.

"Било је мало на крову, али то није ништа страшно", казао је он.

Како смо могли да видимо, ред испред ПС Лазарево, је све већи.

Грађани стрпљиво чекају да пријаве штету, а дио њих је са полицајцима већ пописивао оштећења.

Било је и грађана који нису могли да чекају у реду, већ су се, како су нам казали, само распитали да ли штету могу пријавити и наредних дана.

"Речено ми је да ће се то моћи наредних десетак дана", казао је један од грађана.

У овом тренутку још увијек немамо прецизну информацију колико грађана Бањалуке је претрпило неку штету усљед градоносног невремена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана