Бањалучани потписују петицију за забрану кладионица у близини школа

Јасмина Салопек
Бањалучани потписују петицију за забрану кладионица у близини школа

БАЊАЛУКА - Многобројни грађани, али и представници бањалучке Градске управе, данас су на Тргу Крајине потписали петицију за забрану кладионица у близини школа.  

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је да је ово значајна и важна иницијатива на којој ће инсистирати из дана у дан. -Желимо да коцка буде одбачена. Многи су нам се подсмијавали и мисле да то није могуће, али показаћемо им да нису у праву - рекао је Станивуковић и додао да је „ово лоби од милијарду марака“. Народна скупштина Републике Српске, како је рекао, „једина може законски да кладионице отјера од школа“.

- Грађани петицију могу потписати наредних седам дана на Тргу Крајине од 10 до 20 часова, али и у насељима Борик, Лазарево и Старчевица - навео је Станивуковић.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Драган Милановић рекао је да је „друштво закачила пошаст коцкарница“.

-Покушаћемо да утичемо на републичке институције да се кладионице и коцка искоријене из друштва, тачније, да што више младих покушамо удаљити од "употребе" коцке, те да се законом коцкарнице удаље бар 500 метара од школа - рекао је Милановић. Додао је да ће инсистирати на томе да се повећају таксе за власнике кладионица.

-Ово није само проблем Бањалуке већ и околних градова. Много је породица страдало због коцке - додао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана