Бањалучани бијесни: Зграда умјесто парка на Купусишту

GS
Foto: Facebook

Заборавите на Купусиште као парк који је који је требао да остане зелена оаза у центру града. По објављеном регулационом плану, ту ће да се прави солитер од десет спратова.

Бањалучани су бијесни а онима који су осмислили ову превару поручују:

"- Биће буне, ја ћу подићи буну. Ми ћемо ратовати због тога, ево ово не дамо, не дамо, ја овдје 35 година станујем и ово је мени све што имам.

- Небитно да ли је Купусиште у питању, овдје једноставно небодер није естетски, са било којег становишта не одговара, то посебно да сваком граду треба зеленила.

- То је страшно, не бих никад рекла да пристајем на то, па гдје ће дјеца и гдје ће људи, мислим толике године у овој околини имамо само тај један парк", кажу Бањалучани.

А ништа није било лоше у томе да се, по ранијим најава Драшка Станивуковића, ту направи "Ћирилични парк". Постојећи би се преуредио и украсио са 30 креативно осмишљених азбучних слова. Добра идеја је била и та да су Бањалучани могли да постану "задужбинари" парка тако што би инвестирали у једно од слова. 

Али, након те најаве зимус, градоначелник се ућутао, а богами, није проговарао ни када је објављен регулациони план за тај дио града. Ућутали су се и он и његови мудри савјетници. Градски парламент у тај план није имао увид.

"Жао ми је што морам да констатујем, али опет нас је Драшко Станивуковић и нас и грађане Бањалуке преварио тиме што је упутио иницијативу за промјену регулационог плана и томе што жели само да погодује крупном капиталу у Бањалуци", каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Нинковић тврди да је Станивуковић, са инвеститором, договорио замјену градског земљишта. Шта они који су ово осмислили имају да кажу, то ћемо вам саопштити када нам одговоре на упит. Данас смо их питали али, као што видите, одговора нема. Ако не одговоре нама, мораће Бањалучанима, и то врло брзо, јер их је ова одлука разбјеснила, преноси Атв.

Уколико се обистине најновије измјене регулационог плана за овај дио града, биће то још један парк који је забетониран за вријеме мандата актуелног градоначелника. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана