Бања Лука у јесењем руху: Отворен Јесењи фестивал цвијећа и плодова

ГС
Бања Лука у јесењем руху: Отворен Јесењи фестивал цвијећа и плодова

БАЊАЛУКА - Отварањем Јесењег фестивала цвијећа и плодова у Парку „Петар Кочић“ започела је јесења чаролија у нашем граду. Парк „Петар Кочић“ постао је права јесења оаза, пуна прекрасног цвијећа, украсних садница, цвјетних аранжмана и јесењих плодова.

На овој манифестацији изложбено-продајног карактера, која се први пут одржава у нашем граду учествује до сада највећи број излагача – 30, а Фестивал траје до петка 23. септембра.

Поводом отварања одржан је и пригодан пратећи програм, који су приредиле балерине Прве балетске школе, а отварању је присуствовале савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало и савјетница градоначелника за медије Тања Вукомановић, које су се захвалиле свим учесницима и свакако излагачима који су дали свој допринос овом јединственом догађају.

– Бања Лука је добила још једну нову манифестацију, која ће јесен у нашем граду учинити веселом и шареном. Имали смо чаробну зиму, богато прољеће и љето, а сада имамо и Јесењи фестивал, коју ће ову јесен учинити чаробном – поручила је савјетница градоначелника за медије Тања Вукомановић.

Према њеним ријечима, Јесењи фестивал цвијећа и плодова прилика је за све излагаче да представе своје производе, али и прилика да наши суграђани уживају у прекрасном амбијенту Парка „Петар Кочић“ и богатом програму за све узрасте.

-Упркос томе што смо у нашем прољећном слогану говорили „Љето је за море, зима за планину, а прољеће за Бању Луку“ испоставило се да су Бањалучани и сви туристи у протеклом периоду могли уживати у нашем граду током сва четири годишња доба – рекла је Вукомановићева.

Савјетница Вукомановић подсјетила је да већ сутра, 22. септембра од 11.00 часова наше најмлађе суграђане очекује занимљив програм, као и да ће бити изабрани краљ и краљица јесени, те том приликом позвала све наше малишане и све наше суграђане да се придруже дружењу у Парку „Петар Кочић“.

Говорећи о идеји за организацију Јесењег фестивала цвијећа и плодова, савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало рекла је да је иницијатива за овај фестивал покренута од стране цвјећара и пољопривредних прооизвођача, који су изразили жељу да плодове свог рада изложе и током јесени.

– Осим привредног значаја, Јесењи фестивал цвијећа и плодова садржи и један едукативни сегмент, јер ће за наше малишане из бањалучких вртића и школа бити организован програм учења о јесени и јесењим плодовима – истакла је Шукалова.

Она је додала да су у оквиру Фестивала уручене награде добитницима Бањалучког љета, те најавила да ће сутра бити уручене награде побједницима акције „Бирамо најуређеније“.

– Бања Лука поново живи, а ја користим прилику да позовем све наше суграђане да посјете Фестивал у Парку Петар Кочић и уживају у јесењој чаролији– закључила је савјетница Шукало.

Фестивал ће за све посјетиоце бити отворен данас и сутра од 10.00 до 19.00 часова, а 23. септембра од 10.00 до 17.00 часова.

Како је раније најављено, 22. септембра предвиђен је сјајан програм за наше малишане, током којег ће бити изабрани краљ и краљица јесени.

Такође, у оквиру програма овог фестивала биће уручене и награде побједницима традиционалне акције „Бирамо најуређеније“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана