Бањ брдо без интернета до даљег

nezavisne.com
Бањ брдо без интернета до даљег

Бањалука - Иницијатива да се у омиљену рекреативну зону грађана, Бањ брдо, уведе бежични слободни интернет ипак неће заживјети у скорије вријеме.

Идеја да се приступне тачке за бесплатан бежични интернет уведу на Бањ брдо требало је да буде реализована прошле године, а како тврде из Туристичке организације града, до сада није било довољно захтјева грађана да се овај рекреативни простор претвори у Wi-Fi зону.

“У разговору са грађанима који своје слободно вријеме редовно проводе на Бањ брду, дошли смо до закључка да они на Бањ брдо иду искључиво да би се одморили, уживали у природи и рекреацији, али и да би побјегли од модерних технологија”, рекли су у ТОБЛ.

Додају да ће увођење бежичног интернета на Бањ брдо размотрити ако дође до већег броја захтјева за истим.

Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, рекао је да је град ушао у доба дигитализације, гдје на сваком углу треба да буде омогућен слободан приступ интернету, а посебно на локацији Бањ брда.

“Пријека потреба модерног доба је слободан приступ интернету. Несхватљиво је да имамо 4Г мрежу, а да на овој, прије свега, туристичкој локацији, немамо приступ интернету”, рекао је Станић.

Истакао је да ће у разговору са ТОБЛ сигурно узети у обзир увођење интернета на Бањ брдо.

Тихомир Дакић, члан Грађанске иницијативе “Рекреативна зона”, који су раније иницирали увођење интернета на Бањ брдо, казао је да би постојање могућности кориштења Њи-Фи сигнала на овом излетишту допринијело популаризацији простора и представљању природне понуде која нас окружује.

“Са друге стране, иако би се поставио сигнал, свако може да одлучи да га не користи или да остави телефон код куће, те да одмори без утицаја модерне технологије”, додао је Дакић.

Бесплатни бежични интернет грађани могу да користе на неколико јавних локација, као што су Трг Крајине и у парку “Петар Кочић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана