Аутобуси у леру због празника

Данијела Стоканић
Аутобуси у леру због празника

Бањалука - У вријеме новогодишњих и божићних празника број полазака аутобуса за међународне линије биће сведен на минимум.

Како су објаснили у управи Аутобуске станице линије ће бити редуковане у четвртак, 31. децембра, у вечерњим часовима и петак, 1. јануара 2016, у јутарњим за Нову годину. Међутим, редовних полазака неће бити ни на Бадњи дан, у сриједу, 6. јануара, у вечерњим часовима и на Божић, 7. јануара у јутарњим часовима.

- Аутобуси превозника "Необас" и "Аутопревоз" уочи Нове године неће саобраћати за Београд у 21 час преко Бијељине и 23.30 часова преко Хрватске. Такође, ни сутрадан неће бити полазака за Београд преко Градишке у 6.15 часова - рекли су у Аутобуској станици.

Додали су да полазака за Београд на Бадњи дан неће бити у 21 час преко Бијељине и 23.30 часова преко Хрватске, док на Божић путницима неће бити на располагању аутобус у 6.15 часова.

У превозничком предузећу "Голуб" истичу да 31. децембра 2015. и 1. јануара 2016. неће бити полазака за Штутгарт, док ће аутобуси за Беч редовно саобраћати.

- Кад су у питању поласци за Београд, што се тиче наших аутобуса, полазака неће бити уочи Нове године и 1. јануара све до 9.30 часова - рекли су у овом предузећу.

Такође, и код других превозника који саобраћају са Аутобуске станице поласци ће бити редуковани па зато препоручују да се на пут крене дан прије празника.

На Жељезничкој станици су рекли да нема никаквих измјена за вријеме празника па ће тако возови саобраћати по уобичајеном реду вожње.

- Ми смо 13. децембра направили измјене у реду вожње које су се односиле на мања помјерања од по неколико минута, између осталог, брзи воз за Загреб умјесто у 15.30 часова у наредној години креће у 15.09 минута - рекли су на Жељезничкој станици.

Додали су да је овај нови ред вожње на снази до 10. децембра 2016. године, као и да је због празника повећан број путника.

Становницима који су планирали да за Нову годину отпутују у иностранство мораће на пут кренути раније.

- За предстојеће празнике планирао сам да отпутујем у Њемачку код рођака. Пошто радим 30. децембра, то сам мислио учинити сутрадан, али сад је то немогуће - рекао је Бојан Марковић.

Градски превоз

За предстојеће празнике биће редуковани поласци и кад је у питању градски и приградски саобраћај. Наиме, аутобуси градског и приградског саобраћаја за вријеме празника саобраћаће по празничном режиму. Поред тога, током новогодишње ноћи, 31. децембра и 1. јануара, на линијама број један, три, шест, осам, 13А, 13П, 13Б, 14 биће организован бесплатан превоз путника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана