Аутобуси од данас возе по љетном режиму полазака

Срна
Аутобуси од данас возе по љетном режиму полазака

БАЊАЛУКА - Јавни превоз путника на подручју Бањалуке од данас функционише по љетном режиму редова вожње који ће на одређеним правцима бити прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији, саопштено је из бањалучке Градске управе.

У саопштењу је наведено да је ова одлука донесена узимајући у обзир то да се привредна и остале дјелатности на подручју града Бањалуке враћају у функцију, као и због тога што је укинуто ванредно стање и полицијски час.

Из Градске управе наводе да данас почиње и продаја свих врста мјесечних карата, а путници ће са купљеним картама за јун моћи да користе јавни превоз и задњу седмицу маја.

- Укупан број полазака који ће  моћи користити грађани на градским линијама је око 800, а на приградском подручју више од 150 и више нема рестрикција полазака у појединим дијеловима дана. Први поласци биће од 5.30-6.00 часова, а посљедњи око 22.30, у зависности од линије - саопштено је из Градске управе.

Поступајући по препоруци Института за јавно здравство, из Градске управе апелују да у вријеме када радници користе превоз за долазак на посао и повратак са посла кући, превоз не користе друге категорије становништва.

- Ради заштите путника и возног особља од преношења вируса, путници треба да се понашају у складу са препорукама здравствених институција, а аутобуси ће бити, као и до сада, редовно дезинфиковани - наведено је у саопштењу.

Сви редови вожње биће постављени у аутобусе и на сајт града, а додатне информације могуће је добити приликом куповине мјесечних карата, као и у градском Одјељењу за саобраћај и путеве на број телефона 051/244-444, локал 481.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана