Асфалт и расвјета само пусти снови за становнике Пионирске улице у Бањалуци

Јасмина Перишић
Асфалт и расвјета само пусти снови за становнике Пионирске улице у Бањалуци

Бањалука - Становници Понирске улице, која води од врха Старчевице до насеља Дебељаци, жале се да су годинама неправедно запостављени, те да је ово једина неасфалтирана и неосвијетљена улица у окружењу.

- Наша улица је на самом врху Старчевице а припада мјесној заједници Ада. Веома је насељена и дуга скоро два километра јер води до Дебељака. Ипак, годинама живимо као у средњем вијеку, у мрачној макадамској улици пуној рупа у којој уништавамо аутомобиле и не можемо око да отворимо од прашине. Најтужније је што смо једина улица у окружењу која има те проблеме  - испричала је мјештанка Радмила Стојановић.

Истиче да се макадамом сливају отпадне воде пуне фекалија, на шта су више пута упозоравали надлежне.

- Када пада снијег или киша по путу се створи блато па до аутобуса константно чистимо прљаву обућу. Љети се из двије куће саграђене изнад пута сливају фекалне воде. Могу само рећи да је страшно да неко живи у овако лошим условима на свега четири километра од центра града - рекла је Стојановићева.

Становници кажу да се увече многи плаше да прођу овом  улицом јер је мркли мрак.

- Имам кћерку која је други разред средње школе, али када се из града враћа кући по мраку, сваки пут излазимо пред њу.  У улици имају и двије напуштене куће, обрасле у траву и живицу гдје се скупљају наркомани. Обраћали смо се на све адресе, писали петицију, гласали за све власти које су нам обећале пут, али нико не мари за наше проблеме - пожалила се Стојановићева.

Члан савјета мјесне заједнице Дебељаци Драган Клашња каже у Понирској улици има седамдесетак кућа.

- Упознат сам са проблемом инфраструктуре у тој улици која почиње у мјесној заједници Ада, а завршава се у Дебељацима. Годинама смо слали дописе Градској управи, то нам је било на листи приоритета. Увијек бисмо добили одговор да град нема пара, те да ће бити планирано за идућу годину. Мало тога у глобалу је урађено у посљедњих пет година у Дебељацима, тако да се ни скором рјешењу овог проблема не надамо - рекао је Клашња.

У Градској управи су рекли да ове године нису планирана средства за расвјету и асфалт у Понирској улици.

- Макадамски дио Понирске улице, биће саниран у оквиру текућих радова редовног одржавања макадамских саобраћајница - казали су у Градској управи.

Тузланска улица

Мрежа јавне расвјете у Тузланској улици на коју се наслања Понирска недавно је проширена и постављено је 12 расвјетних стубова.

- Сада је много љепше у нашем крају. Навече можемо да прошетамо а и мање је страха за нашу дјецу која излазе и враћају се касно кући - казала је једна од становница Тузланске улице која није жељела да јој име објавимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана