АРИ амбуланта из Долца поново премјештена у Поликлинику

Срна
АРИ амбуланта из Долца поново премјештена у Поликлинику

БАЊАЛУКА - Амбуланта за акутне респираторне инфекције /АРИ/ за одрасле пацијенте и ученике средњих школа са локалитета Долац од сутра ће поново бити премјештена у Поликлинику због неповољне епидемиолошке ситуације и повећаног броја обољелих од вируса корона, саопштено је из Дома здравља Бањалука.

За потребе рада ове амбуланте поново је прилагођен простор у дијелу Едукативног центра породичне медицине - десни улаз.

Са радом и даље настављају АРИ амбуланта Старчевица и АРИ амбуланта Паприковац, те ковид амбуланте у насељу Долац.

У АРИ амбуланти на локалитету Поликлиника ће се пружати здравствене услуге ученицима средњих школа и одраслим пацијентима сумњивим на ковид 19 инфекцију од 7.00 до 20.00 часова сваким даном, уз паузе за дезинфекцију простора од 11.00 до 11.30 и од 15.30 и 16.00 часова.

Након 20.00 часова пацијенти којима је потребна хитна медицинска помоћ, уколико дође до погоршања здравственог стања узрокованог акутним респираторним инфекцијама, биће прегледани у Служби хитне медицинске помоћи са едукативним центром.

У АРИ амбуланти здравствену услугу добијају пацијенти који буду упућени из амбуланти породичне медицине након проведеног тријажног поступка и контакти који су у кућној изолацији, а појаве им се симптоми.

За ове пацијенте термин прегледа заказује медицинска сестра из тима породичне медицине у којем је пацијент регистрован.

Поступак заказивања прегледа за ове групе пацијената је неопходан из разлога обезбјеђења већег степена сигурности за пацијента због актуелне несигурне епидемиолошке ситуације, избјегавања гужви и дужег задржавања испред АРИ амбуланте и повећања степена ефикасности рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана