Апел грађанима у Бањалуци да смање потрошњу воде

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - С обзиром на екстремно високе температуре "Водовод" апелује на грађане да воду троше рационално јер у супротном може доћи до прекида водоснабдијевања у граду.

"Претходних дана забиљежено је енормно повећање потрошње воде. Највећу потрошњу биљеже приградска насеља и већином индивидуални објекти који воду користе на залијевање башта, воћњака, пуњење базена и слично", казали су из "Водовода".

Објаснили су да је ово довело до пада притиска у мрежи у сјеверном дијелу града, а ако се овако настави могући су и прекиди у водоснабдијевању.

"Тренутно највећи проблеми у водоснабдијевању се јављају у насељима Драгочај, Рамићи, Шарговац, Куљани, Мишин Хан, Поткозарје, Верићи, Пискавица, Пријаковци и Трн", истакли су из "Водовода".

"Овом приликом упућујемо апел свим поторшачима да воду троше савјесно и рационално, да буду солидарни, те да воду за пиће троше за основне потребе, а никако за залијевање башта, зелених површина, воћњака, плочника, тераса, дворишта, пуњење базена и слично", саопштили су они, те су додали да ће на овај начин бити омогућено свим потрошачима да имају довољне количине воде за пиће, као и очување система водоснабдијевања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана