Ања је “Најинспиративнија Бањалучанка”

ГС
Ања је “Најинспиративнија Бањалучанка”

Титула „Најинспиративније Бањалучанке“ у области науке припала је Ањи Кунић, која је истраживач, едукатор и докторант на Јужноданском техничком универзитету у Копенхагену у области алгоритамске архитектуре и грађевине, роботске конструкције са интеграцијом технологија индустрије 4.0 и одрживих животних циклуса материјала.

Побједница је изабрана гласовима самих номинованих кандидаткиња, а друго мјесто припало је др Весни Ећим Злојутро, док је на трећем мјесту Вера Зих.

„Најинспиративнија Бањалучанка“ проглашена је вечерас у оквиру завршног панела одржаног у Музеју савремене умјетности Републике Српске, а на којем су суграђани имали прилику да разговарају са номинованим дамама за ову титулу.

Градоначелник Драшко Станивуковић честитао је Ањи Кунић, али и свим номинованим дамама за ову титулу, наводећи да је добра идеја да су управо оне међу собом бирале ону „Најинспиративнију“.

–Тек када смо кренули да сагледавамо које све даме имамо у области науке, схватили смо који потенцијал Бањалука има. Било би заиста тешко било којој комисији да изаабере ону „Најинспиративњу“, јер имамо и најбоље докторице, оне које су издале преко стотину научних радова, најбоље професорице, добитнице свјетских награда за најбоље педагоге, па до најмлађих доктора наука – нагласио је градоначелник, преноси СрпскаИнфо.

Према његовим ријечима, Ања представља Бањулуку и наш народ, она је инспирација свим младим људима који иду путем науке и маште, која је предуслов да се било шта научи и спозна.

–Наша жеља и сврха ове кампање јесте да као друштво се покажемо да бирамо друге светионике и оне људе на које треба да се угледамо. Вјерујем да ће све ове даме овом кампањом да пробуде и друге који се баве различитим областима или иду према било којем циљу који је вриједносно исправан – закључио је градоначелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана