Амиџић: СНСД неће учествовати у раду бањалучке Скупштине док не буду исплаћене накнаде породиљама и здравственим радницима

Срна
Амиџић: СНСД неће учествовати у раду бањалучке Скупштине док не буду исплаћене накнаде породиљама и здравственим радницима

БАЊАЛУКА - Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Срђан Амиџић рекао је данас да одборници ове политичке партије неће присуствовати сједницама градске Скупштине, док не буду исплаћене једнократне породиљске накнаде у пуном износу и накнаде здравственим радницима.

-Нажалост, накнаде нису исплаћене и зато апелујем да Градска управа усвојене политике спроводи на дефинисани начин. Дефинисано је да једнократна породиљска накнада буде 500 КМ, а сада се говори о исплати у ратама од по 250 КМ што је недопустиво - рекао је Амиџић на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је истакао да је одлуком о извршењу буџета дефинисано да у року од 60 дана од његовог усвајања буде исплаћена једнократна помоћ здравственим радницима.

-Ни до данас ово није урађено, иако је буџет за ову годину усвојен у априлу. Градска управа и надлежне службе крше Закон о извршењу буџета, а политике које смо договорили се не спроводе и зато се губи смисао учествовања у раду градске Скупштине - додао је Амиџић.

Он каже да је интерес СНСД-а усвајање ребаланса градског буџета за ову и буџета за наредну годину, али да је за то потребан минимум повјерења, односно да буде испоштовано оно што је договорено.

Амиџић је навео да бивша градска администрација није имала већи буџет од постојећег, али да је проналазила начин да све функционише и буду реализовани капитални пројекти.

-Свједоци смо да се сада тако у Бањалуци не ради. Грађани могу рећи да ли су задовољни темпом реализације капиталних инфраструктурних пројеката и обављањем основних комуналних дјелатности - рекао је Амиџић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана