Акција Градске организације Црвеног крста: Скупљају новац за јавну кухињу

С. Б.
Акција Градске организације Црвеног крста: Скупљају новац за јавну кухињу

БАЊАЛУКА - Градска организација Црвеног крста покренула је хуманитарни број 1402, а сав прикупљени новац биће уплаћен за помоћ у раду јавне кухиње у склопу ове организације. Број је активан до краја марта.

Секретар ове организације Жељка Илић рекла је за “Глас Српске” да се у овој јавној кухињи храни 440 корисника.

- Према уговору који имамо са градом, дефинисан је број наших корисника, а уз помоћ Центра за социјални рад урађена је социјална карта за сваког од њих - казала је Илићева.

Истакла је да је потребно направити одређене промјене у нормативима и износу средстава које јавна кухиња добија од града.

- Износ који добијамо од града није мијењан годинама, а свједоци смо да је све вишеструко поскупјело. То је један од разлога због којих смо покренули овај број. У плану имамо и да од средстава прикупљених путем ових позива корисницима обезбиједимо конзервирану храну коју ће добијати недјељом, јер тада умјесто дневног оброка добијају само хљеб - додала је Илићева. 

Казала је и да им је циљ да у складу са могућностима и прикупљеним новцем обезбиједе пакете помоћи за угрожене грађане који нису корисници јавне кухиње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана