Зворник: Представа “Лепотица и звер/ка/” проглашена најбољом

Срна
Зворник: Представа “Лепотица и звер/ка/” проглашена најбољом

ЗВОРНИК - Представа “Лепотица и звер/ка/” дјечије сцене Трстеничког позоришта проглашена је за најбољу представу седмог Међународног фестивала дјечијег позоришта “Звоно”, које је завршено вечерас у Зворнику.

За најбољег редитеља фестивала проглашен је Милош Милошевић, који је написао текст за представу “Лепотица и звер/ка/”.

Предсједник жирија Зоран Грујић рекао је новинарима да је представа “Лепотица и звер/ка/” освојила прву награду јер је веома вешто урађена руком редитеља и писца текста Милошевића, док су сви позоришни елементи у представи права бајка и чаролија за дјецу.

Грујић, који је и гумац и редитељ у Културно-умјетничком друштву “Караџић” из Лознице, истакао је да је награђена представа имала одличне костиме, изврсну сценографију, те да је комплетан ансамбл дао свој максимум, што је пресудило да представа “Лепотица и звер/ка/” освоји прву награду.

Најбољим глумцем фестивала проглашен је Тадија Радивојевић из представе “Лепотица и звер/ка/” за улогу дворске луде, а најбоља глумица је Ања Алексић која је играла улогу Еле у представи “Јаче од чаролије” добојског “Позориштанцета”.

Похвала за глумачко остварење додијељена је Ђорђу Савићу за улогу слуге у представи “Свињарева тајна” Зворничког драмског позоришта, док је посебна похвала припала Мири Станишев за текст представе “Јаче од чаролије”.

Награда за најбољу костимографију додијељена је Јелени Јовић за представу “Лепотица и звер/ка/”, а награда за најбољу сценографију припала је Василију Петровићу и Милојици Шеркуларцу за исту представу.

За најбољу оригинални музику награда је додијељена Илији Рајковићу за представу “Шумска бајка” дјечије сцене Општинског аматерског позоришта “Бранислав Нушић” из Малог Црнића.

Фестивал дјечијег позоришта “Звоно”, који је отворен 16. децембра у зворничком Дому омладине, подржали су Министарство просвјете у културе Републике Српске, град Зворник и Министарство спољних послова Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Фестивал, на којем су наступила позоришта из Србије и Републике Српске, организовало је Зворничко драмско позориште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана