Завршен први фестивал позоришта Републике Српске: “Госпођица” окруњена с три награде

Г.С.
Завршен први фестивал позоришта Републике Српске: “Госпођица” окруњена с три награде

ГРАДИШКА - Представа “Госпођица” Народног позоришта Републике Српске освојила је три награде на првом Фестивалу позоришта Републике Српске “Љубица”, одржаном у Културном центру Градишка.

- Једногласном одлуком жирија, који чине Радослав Лале Павловић, Наташа Дракулић и Гвозден Ђурић, представа “Госпођица” проглашена је за најбољу представу, а  Слађани Зрнић, првакињи Народног позоришта Републике Српске, за улогу Рајке додијељена је награда за најбољу глумицу. Трећа награда, на коју смо веома поносни, јесте награда публике за најбољу представу - саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.

Награда за најбољег глумца фестивала отишла је у руке глумцу Народног позоришта Републике Српске Александру Стојковићу за улогу Мира у представи “Миропомазани”, а у продукцији Градског позоришта Градишка.

Награда за најбоље глумце носи назив по првом директору Градског позоришта Градишка Драшку Видовићу који је био заговорник фестивала “Љубица”.

Глумица Слађана Зрнић рекла је да је срећна, али уједно и тужна јер та награда буди сјећања на покојног Видовића.

- Пресрећна сам што сам учествовала на фестивалу који се зове по првој професионалној глумици БиХ, Љубици. Мислим да је веома племенито назвати фестивал по њој, а фестивал је одлично организован - рекла је Зрнићева.

Глумац Александар Стојковић казао је да глумцу свака награда има посебно значење, али да оне морају бити подстрек за даљи рад и доказивање.

- Једино мјерило да глумац вриједи јесте то да он траје, да га траже, а награде могу да дођу или не - рекао је Стојковић и додао да је овај фестивал благодат за позоришну умјетност у Градишци.

Директор фестивала “Љубица” Златан Видовић изразио је задовољство што је публика попунила сва мјеста у сали током свих пет вечери фестивала.

- Овим фестивалом побиједили смо у сваком смислу. У смислу културе, посјећености, дружења, размјени енергија, нових искустава - објаснио је Видовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана