Завршен „Кеза фест": Ћопићев оптимизам и бунт младих глумаца

Г.С.
Foto: Татјана Галић Зетовић

БАЊАЛУКА - Представом „Магареће године" ДИС позоришта младих, у режији Огњена Богдановића у Дому омладине синоћ је завршен „Кеза фест". Према тексту Бранка Ћопића представа обилује пошалицама и досјеткама својственим писцу оптимизма, али и добром енергијом и одлучношћу младих глумаца који су дали снажан печат дјелу из школске лектире.

Занимљив приступ редитеља Огњена Богдановића учинио је представу динамичном, прожету младалачком грајом, пуном неочекиваних обрта, са снажним порукама које звоне и трају.

Публика је дуготрајним аплаузима наградила глумце и екипу представе, а чланови жирија истакли су да им је жао што су „Магареће године" игране ван конкуренције и што им нису могли додијелити ниједну од награда.

Најбољи утисак на жири оставила је представа „Таксиметар" која је урађена у копродукцији Градског казалишта младих Витез и ХК Травник.

Фото: Татјана Галић Зетовић

Протеклих седам дана публика је имала прилику да види девет представа из Београда, Тузле, Загреба, Бугојна, Коњица, Витеза, а у оквиру фестивала организоване су и глумачке радионице.

Током свих фестивалских вечери у сали Дома омладине провијавала је изузетна енергија и ентузијазам како позоришних стваралаца, тако и публике. У холу Дома омладина постављена је изложба радова младих аутора, а утиске о представама и фестивалу посјетиоци су исписивали и по балонима што је дио креативне идеје да и публика буде међу учесницима фестивала.

Према ријечима идејног творца фестивала Новице Богдановића мисија организатора ДИС позоришта младих је да његује оптимизам у позоришту и да чува успомену на некадашњег младог ДИС-овца Владимира Кезића Кезу који је настрадао у отаџбинском рату а који је био добри дух позоришта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана