Завршен Фестивал дјечијег позоришта "Звоно"

Срна
Foto: срна

ЗВОРНИК- Наступом Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" из Шида са представом "Хвала Вуку за азбуку", данас је у зворничком Дому омладине завршен Фестивал дјечијег позоришта "Звоно" на коме су учествовала позоришта из Републике Српске и Србије.

На овогодишњем деветом фестивалу, наступили су и Омладинско позориште "Морава театар" из Чачка са представом "Црвенкапица", Драмски студио "БИС" из Београда са комадом "Мала принцеза".

Публика је могла да погледа и представу "Нада" коју су одиграли добојско "Позориштанце" и Позориште младих Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета".

Драмски студио "Маслачак" из Бијељине се пред зворничком публиком представио са "Магарећим годинама", а Зворничко драмско позориште припремило је представу "Мачак у чизмама".

Директор Зворничког драмског позоришта Божица Остојић у име града домаћина захвалила је учесницима за наступ и оцијенила да је Фестивал дјечијег позоришта "Звоно" у свом досадашњем трајању остварио запажене резултате и привукао велики број позоришта из регије.

На завршетку Фестивала, који је почео 11. маја, најбољим учесницима су уручене награде. Покровитељи Фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство спољних послова Србије, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Град Зворник.

Фестивал је одржан у организацији Зворничког драмског позоришта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана