Вечерас почиње “Театар фест”

Срна
Вечерас почиње “Театар фест”

Добој - У Добоју ће вечерас бити отворен “Театар фест” у оквиру којег ће до 24. маја бити одиграно шест представа у извођењу позоришта из региона. Позоришни фестивал отвориће глумац Слободан Ћустић.

У добојском Центру за културу и образовање вечерас ће, у оквиру првог такмичарског дана, бити изведена представа “Колубарска битка”, ауторски рад Александра Дунђеровића у извођењу Позоришта “Приједор”. Другог такмичарског дана, 20. маја, публици ће се представити “Егзит” театар из Загреба са представом “Плућа”, а 21. маја глумци Босанског народног позоришта из Зенице извешће представу “Равна плоча”.

Четвртог такмичарског дана, 22. маја, наступиће Народно позориште Републике Српске са представом “Ожалошћена породица”, а дан послије глумци Позоришта “Бора Станковић” из Врања извешће представу “Кеплер 452-Б”.

Посљедњег дана фестивала, 24. маја, глумци београдског театра “Балкан-нови покрет” одиграће представу “Добри човјек”.

Представе ће пратити стручни жири који ће чинити Миленко Иликтаревић, Симон Грабовац и Мира Станишев.

У оквиру фестивала ће вечерас бити отворена и изложба “Омаж жени” Јелене Глоговац Савић из Гацка.

Сутра ће у оквиру пратећих активности бити одржана глумачка радионица “С глумцем без глуме” за ученике школских драмских секција, од 10.00 до 13.00 часова.

За 22. мај у 18.30 часова предвиђена је промоција књиге “Дијалог о фестивалима”, театролога Симона Грабовца из Новог Сада.

Генерални спонзор Театра је Адико банка, а покровитељ град Добој.

“Театар фест Добој 2019” биће свечано отворен у 20.00 часова, а цијена појединачне улазнице за представе је осам КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана