Успјех Дјечијег позoришта РС на "Златној искри": Четири награде за "Седам гавранова"

Илијана Божић
Foto: ГС

 ​БАЊАЛУКА- ​Жири 24. “Златне искре" Међународног луткарског фестивала Крагујевац, од седам категорија додијелио је четири награде Дјечијем позоришту Републике Српске за представу "Седам гавранова".

Жири је радио у саставу Јацек Мјаленовски, Људмила Константинова и Милица Реџић Вулевић.

Комплетан умјетнички ансамбл представе "Седам гавранова" добио је глумачку награду, Јакуб Максимов за режију, Лазар Новков за музику, а у категорији награде за драматургију, жири је такође наградио Јакуба Максимова.

У представи "Седам гавранова" играју Александра Спасојевић, Слободан Перишић, Душко Мазалица Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Саша Терзић, Драган Вучић и Раде Костић.

Како су истакли из Дјечијег позоришта РС глумачка награда за овај ансамбл још једном доказује да глумци овог театра снагом импресивне колективне игре, партнерским прожимањем и уједначеношћу тима који игра као један, плијене сценом, што ову награду чини изузетном.

Наиме, ансамбл Дјечијег позоришта важи као један од најбољих глумачких тимова, а снага њихове колективне игре ни овај пут није оставила равнодушним још један међународни жири.

"Златна искра", 24. По реду,  трајала је од 16. до 20. маја, а „Седам гавранова“ се такмичило са театрима и представама "Посјетилац", Лутковног гледалишча из Љубљане, "Дебела", Позоришта младих из Новог Сада, "Фердо, велики птић“, Лутковног гледалишча Марибор, ,, “Вук и седам јарића“, Позоришта лутака "Пинокио" из Београда , "У дечијој соби" Позоришта за децу и младе Сјеверна Македонија, "Смећееее" Театра Зеро ле Кондукта из Барселоне и "Флекавац”, Градског казалишта лутака Ријека.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана