Учешће на фестивалу "Златни витез" у Москви

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Бањалучко студентско позориште учествоваће на Међународном позоришном фестивалу "Златни витез" у Москви, са представом "Након представе".

Позив за учешће на фестивалу за дипломску представу Надежде Костић "Након представе", аутора Зорана Костића, у режији Јелене Трепетове Костић потписао је директор овог фестивала Николај Бурљајев, саопштено је из Бањалучког студентског позоришта.

Фестивал се одржава од 21. новембра, а фестивалска представа Бањалучког студентског позоришта биће изведена 24. новембра, на сцени Руске академије драмских умјетности.

Делегацију Студентског позоришта у Москви предводиће позоришни режисер Александар Пејаковић као директор фестивала "Кестенбург" и предсједник Скупштине Бањалучког студентског позоришта, који ће поред учешћа на "Златном витезу" посјетити и Представништво Републике Српске у Руској Федерацији.

"Ово је четврта посјета представника управе Бањалучког студентског позоришта Москви, што показује опредијељеност нашег позоришта ка јачем окупљању студената Српске и Русије", рекао је Пејаковић.

Он је истакао да ће одласку у Русију позоришту, осим Представништва Српске у Србији, пружити и Представништво Српске у Русији, те да је то одличан знак пријатељства

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана