Требињски глумац осваја позорнице и екране

Srna
Foto: Srna

ТРЕБИЊЕ - Млади глумац из Требиња Митар Милићевић, студент генерације на Факултету драмских умјетности /ФДУ/ у Београду, у свијет глуме ушао је случајно, али већ осваја позорнице и екране својим изузетним талентом.

"Играм у прошлој, тренутној и идућој сезони серије `Радио Милева`. Позајмљивао сам глас лику Рич у Дизнијевом цртаћу `Непоправљиви Рон` који је приказиван у биоскопима. Играо сам и у неким спотовима и написао пар пројеката са сценаријима", рекао је Милићевић за Срну.

Он истиче да прелијепо искуство носи из сваког процеса у коме је учествовао, јер тек почиње и све му је ново и занимљиво.

"Свакако ми је најзабавније на сету `Радио Милеве`, јер ми је то највећи пројекат у коме учествујем", рекао је Милићевић.

Он каже да је у овој серији снимао са свим сталним ликовима, те да су сви изузетно пријатни, од организатора, преко превозника до глумаца.

"Највише сам сцена снимао са Бранимиром Брстином и немам довољно ријечи да опишем духовитост, пријатност и довитљивост тога човјека", рекао је Милићевић.

Он каже да никада није имао потребу да се угледа на некога, већ црпи инспирацију из свакодневног живота.

"Настојим да данас будем барем за зрно бољи од себе какав сам био јуче. То ми је некако била водећа мотивација током студија", истакао је Милићевић.

Милићевић за Срну каже да је глумом почео да се бави 2016. године, када га је мајка уписала у позориште "Мале ствари", а на ФДУ у Београду сам почео студирати 2019. године.

"Завршио сам основне студије глуме 2023. године као студент генерације. Исте године уписујем мастер глуме који тренутно студирам. Жеља и интересовање постоји још од првог дана у позоришту", каже Милићевић.

Он каже да тренутно игра са колегама барем једном мјесечно своју дипломску представу "Бели марципан" у "Театру Вук" и другим позориштима.

Он каже да би убудуће желио да има више ангажмана у свим сферама глуме.

"Планирам да завршим мастер студије глуме и онда ћу размислити да ли да идем на више факултетско образовање или да наставим самостално да учим и да се унапређујем", рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана