“Силе у ваздуху” прва премијера 68. сезоне Позоришта Приједор: Срце пуно, иако је сала полупразна

Г.С.
“Силе у ваздуху” прва премијера 68. сезоне Позоришта Приједор: Срце пуно, иако је сала полупразна

ПРИЈЕДОР - Комедија Небојше Ромчевића “Силе у ваздуху”, коју је режирао Слободан Перишић, премијерно је одиграна у Позоришту Приједор, што је прва премијера у овој, 68. сезони.

Режисер Слободан Перишић рекао је да не гледа премијере и да је у контакту са глумцима сазнао како је све прошло.

- Након шест-седам недјеља темељног и исцрпног рада завршили смо посао и представа остаје глумцима и позоришту да живи свој живот - рекао је Перишић, додајући да му је ово друга представа коју је радио у Приједору. Раније је у приједорском позоришту режирао комад “Вечера будала”.

Глумац Жељко Касап рекао је да аплауз публике након премијере жељно чекао шест мјесеци.

- Срце је пуно, иако је сала била готово празна, јер је због епидемиолошких мјера могло бити само седамдесетак гледалаца. Чар играња преживи у људима, то је нешто што се не може ријечима описати и волио бих да наши суграђани дођу да погледају ову представу - нагласио је Касап.

Глумица Мирела Предојевић је казала да је комад увијек био актуелан, а посебно данас, што је потврдио и аплауз гледалаца.

У представи играју и приједорски глумци Срђан Књегињић, Татјана Бињаш Батоз, Милован Срдић, Жељко Касап, Јелена Сексен те Василије Пачариз и Андреј Стојић.

У представи је коришћена музика приједорских бендова “Дбау” и “Тату” и хора Српског пјевачког друштва “Вила”, а за плакат је коришћена слика музичара и академског сликара из Приједора Далибора Поповића Микше, коме је представа посвећена. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана