Дјечије позориште Републике Српске: Седмица посвећена редитељу Живомиру Јоковићу

М. М.
Дјечије позориште Републике Српске: Седмица посвећена редитељу Живомиру Јоковићу

БАЊАЛУКА - Представа “Биберче” у режији Живомира Јоковића биће емитована вечерас на званичном “Јутјуб” каналу Дјечијег позоришта Републике Српске, а овоседмични репертоар дјечијег националног театра биће посвећен управо његовим представама.

Емитовање овог комада почиње у 18 часова, а у суботу ће најмлађа позоришна публика имати прилику да онлајн погледа и представу “Бајка о Палчићу”, такође од 18 часова.

- Оно што чини посебним овог редитеља је да је и његова прва представа коју је реализовао са бањалучким ансамблом 2002. године - “Црвенкапа” досегла већ 6.764 прегледа на “Јутјуб” каналу - поручују из Дјечијег позоришта РС.

Дјечије позориште већ неколико мјесеци одржава онлајн комуникацију са својом публиком, а емитовање представа на званичном “Јутјуб” каналу започели су 23. марта.

- Завјеса на сцени националног театра за дјецу је спуштена, а ансамбл је посљедњи пут играо пред публиком 10. марта 2020. године на сцени Малог позоришта “Душко Радовић” у Београду. Било је то извођење представе “Сирано де Бержерак” Игора Бојовића, у режији Југа Радивојевића. Ова представа имала је премијеру 27. фебруара, тако да је Сиранов “пут” ка срцима публике заустављен након свега четири извођења. Са сцене, као и сва позоришта свијета, и Дјечије позориште је комуникацију са публиком наставило путем “Јутјуб” канала, “Фејсбука”, “Твитера” и “Инстаграма”. Од 23. марта емитовано је 25 представа. Збиром досадашњих прегледа, бројка “кликова” на “Јутјубу” прелази 40.000 - навели су из Дјечијег позоришта РС и додали да се након рекордне онлајн гледаности надају повратку и још успјешнијем наставку своје 64. сезоне.

        

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана