Приједор: Премијерно изведена комедија “Ковид љубав”

Срна
Приједор: Премијерно изведена комедија “Ковид љубав”

ПРИЈЕДОР - Позориште Приједор премијерно је вечерас одиграло комедију “Ковид љубав” по тексту “Необична пошиљка” Луке Ђакомоција и у режији Жељка Касапа.

Вршилац дужности директора Позориште Приједор Срђан Књегињић рекао је да су представу припремали два мјесеца и да није очекивао овако добру реакцију публике која се баш насмијала на доста мјеста.

Књегињић је рекао новинарима након премијере да у наредном периоду очекује да представу што више играју и да увијек буде посјећена.

“Надам се да ће грађани да прошире вијест да је представа интересантна”, истакао је Књегињић.

Он је у представи први пут у професионалном животу одиграо улогу жене.

“Ово је био велики глумачки задатак за мене који сам са задовољством прихватио и надам се да је све прошло како треба”, истакао је Књегињић.

Глумац Деан Батоз игра несрећног младића Ђорђа који у свом том хаосу пандемије одлучи да позове агенцију и наручи себи жену, али грешком му долази мушкарац, те све креће низбрдо.

“Имали смо 24 пробе и успјели смо представу прилагодити овом времену”, рекао је Батоз и додао да је то фина репертоарска представа која служи да се људи забаве и мало опусте.

Режисер представе Жељко Касап истакао је да су најљепши коментар на представу ови аплаузи на крају и смијех који је константно трајао 70 минута, колико представа траје.

Он је додао да је у почетку постојала бојазан да у неким тренуцима, будући да су само три глумца, представа неће бити досадна.

“Међутим, тако смо то направили да је сваки тренутак био са неким комичним заплетима. Надам да ће ова представа имати дуг позоришни живот и да ће људи који до сада нису долазили у позориште доћи на ову терапију-смијехом”, поручио је Касап.

Осим Батоза и Књегињића, у представи игра и Јелена Сексен.

Прва реприза представе биће одиграна у четвртак, 16. децембра, по цијени улазнице од пет КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана